3 yogahoudingen, perfect voor beginners

Home / Blog / Yoga / 3 yogahoudingen, perfect voor beginners

Als je het nog nooit eerder hebt gedaan, kan yoga intimiderend aanvoelen. Het is gemakkelijk om je zorgen te maken dat je niet flexibel genoeg, in vorm genoeg bent, of er gewoon dom uitziet.Maar yoga is niet alleen die gekke arm-balancing, pretzel-poses die zo populair zijn op sociale media. Het kan gemakkelijk zijn om te beginnen en vervolgens door te werken naar meer geavanceerde houdingen.Of je nu wat basisbewegingen wilt leren voordat je een les volgt, tips krijgt over waar je kunt beginnen met een thuisoefening of een paar poses wilt leren om de flexibiliteit te verbeteren, hier is een reeks die je op weg kan helpen.Deze volgorde is de basis voor zonnegroeten. Als je een Vinayasa- of flow-les volgt, werk je waarschijnlijk door deze basisreeks.

Mountain Pose (Tadasana)

Deze pose ziet er gemakkelijk uit, omdat hij in feite gewoon staat. Maar het is de basis voor alle andere staande houdingen en inversies.

Als je dit actief doet, werk je aan je romp en benen en ga je jezelf aarden. Dit kan geweldig zijn voor zelfvertrouwen en angst verminderen.

Sta met je grote tenen elkaar nauwelijks aan en je hielen iets uit elkaar. Een goede manier om je houding te meten, is door te kijken of je tweede tenen evenwijdig zijn.
Druk in alle vier de hoeken van je voeten: grote teen, kleine teen, rechter hiel, linker hiel. Als je in je voeten duwt, voel dan hoe dat je hele been aanspreekt en die spieren actief houdt.
Haal diep adem en rol je schouders op en terug, laat ze los, zodat je schouderbladen naar elkaar toe rusten en je nek lang is.
Haal hier een paar keer diep adem. Sluit je ogen als je wilt.

Voorwaartse vouw (Uttanasana)

Haal diep adem als je klaar bent om verder te gaan.

Bij het inademen, til je je armen opzij en omhoog, boven je hoofd.
Laat bij het uitademen je armen los (voor je lichaam of opzij, zoals een zwanenduik) terwijl je je romp over je benen vouwt. Houd de eerste keer dat u doorgaat op zijn minst een lichte buiging in uw knieën. Het maakt niet uit hoe flexibel je bent, je hamstrings zullen koud zijn als je begint, en je wilt er voorzichtig mee zijn.
Terwijl je meer in de houding ontspant, begin je je benen te strekken zover het goed voelt. Alles wat knelt of pijn veroorzaakt, moet uw beweging onmiddellijk stoppen. Laat de zwaartekracht hier het werk doen – trek jezelf niet naar beneden en probeer de vouw te forceren.
Je kunt je handen op je schenen, je voeten of de vloer leggen. Dit verlengt passief je ruggengraat en je hamstrings, en het is ook een geweldige manier om op balans te werken.

Plank Pose (Uttihita Chaturanga Dandasana)

Dit is een zeer actieve houding die alle spieren van je voorlichaam traint.

Leg vanaf de voorwaartse vouw uw handen plat op de grond en buig uw knieën zo vaak als nodig is. Ga één been tegelijk achteruit, tot je in een hoge plankhouding zit.
Druk in je handen, houd je benen evenwijdig en verloofd en trek je navel naar je ruggengraat.
Haal hier een paar keer diep adem en werk je kern en je armen.
Het is gemakkelijk om iets te veel te laten vallen en “banaan terug” te krijgen of om je schouders op te hangen. Een goede manier om deze pose als beginner uit te vinden, is door een vriend te laten kijken naar de vorm die je vanaf de zijkant maakt.

Uw bovenlichaam, van uw handen op de grond tot aan uw heupen, moet relatief recht zijn, zodat u enkele bochten kunt maken vanwege de natuurlijke krommingen van de wervelkolom.

Bekijk ook

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.