Slank met shakes

Voor iedereen die wat meer aandacht heeft voor gezond eten dan de koelkast vullen met gezonde producten, staat als een paal boven water dat je koolhydraten beperken en je eiwit inname verhogen effect heeft op je gewicht. Lang niet iedereen heeft zin om elke ochtend drie of vier eieren te eten of om de morgen te beginnen met kipfilet of een zalmmoot… De eerste paar dagen zullen nog wel gaan maar na verloop van tijd is de garantie toch wel dat je geen ei meer kunt zien.

Wie toch graag de inname van eiwitten wil verhogen kan eens denken aan eiwittenshakes, dit is geen drankje waarbij je zelf eiwitten toevoegt (en het eigeel weggooit), maar dit is een eiwittenconcentraat waar je water of magere melk aan toevoegt en inneemt in plaats van een maaltijd. In het voorgaande voorbeeld als ontbijt, kan je door je dag te starten met een shake met een hoge concentratie eiwitten ervoor zorgen dat je de eerste vier a vijf uur geen hongergevoel hebt. Dit zorgt er weer voor dat je lichaam alle kans heeft om vet te gaan verbranden, waardoor jij zult afvallen met shakes.

Leestip: Veel merken shakes bevatten veel suiker en toch val ik af?

De eiwitten zorgen ervoor dat je geen grote schommelingen hebt in je glycemische index, je kunt deze beschouwen als het stemmetje in je hoofd dat je vertelt dat je nog trek hebt. Een lage glycemische index kan het gevolg zijn van het eten van koolhydraten die langzaam opgenomen worden door het lichaam, je krijgt trek en eet weer opnieuw. Door het innemen van eiwitten zullen deze schommelingen afnemen, waardoor je een verzadigd gevoel blijft houden.

Uitgelicht: Kom ik weer aan als ik stop met de shakes?

Het is niet een heel lastige aanpassing om een maaltijd per dag koolhydraatvrij te laten zijn, maar deze gewoon vervangen door een eiwittenshake kan ervoor zorgen dat je eten als iets plezierigs kan blijven ervaren. In plaats van een ware martelgang als je weer zoveel gram kip moet eten samen met twee eieren.

Bekijk ook